„DJECA POMAŽU DJECI“ – poklonjeno 1048 paketića

Udruženje “MI” s ponosom objavljuje uspješan završetak humanitarne akcije "Djeca pomažu djeci", koju je organizovalo uz pomoć osnovnih školau Kantonu Sarajevo, te pravnih i fizičkih lica koja su iskazalanesebičnu podršku.

Sarajevski osnovci su na dobrovoljnoj bazi donirili igračke, slatkiše, prigodne čestitke i topakovalau paketiće.
Ostavljena je mogućnost da djeca napišu svoje adrese na letku i zalijepe na paketić te na taj načinprobude želju za komunikacijom, dopisivanjem i sklapanjem novih poznanstava.

Volonteri udruženja su paketiće preuzimali i transportovali na dogovorene lokacije.
Lista korisnika jeformirana u saradnji sa centrima za socijalni rad, školama i organizacijama/udruženjima koja pomažu socijalno ugroženoj djeci.

Prikupljeno je 1048 paketića u pet osnovnih školakoje su učestvovale u ovom projektu:
OŠ "Meša Selimović" (317) , Druga osnovna škola - Hrasnica (227) , OŠ "Umihana Čuvidina" (200),
OŠ "Behaudin Selmanović"(170) i Sedma osnovna škola - Mostarsko raskršće (134).

Prikupljenim paketićima obradovali smo štićenike dječijih domova:
"Dom porodice -Zenica", "Dom Tuzla", "Dom Mostar", Dom "Rada Vranješević- Banja Luka", Dom "Bjalave", Dom"Egipat", "Mala škola- Vareš" te učenike od prvog do petog razreda područne osnovne škola "Suljo Čilić" Ostrožac- Jablanica, područna osnovna škole Srednje-odjeljenje "Kemenica","Gajevi" i "Dragoradi",OS "Zaim Kolar" - Dejčići, OS "Kosta Todorević" - Skelani , Prva osnovna škola Srebernica te njenja područna odjeljenja Potočari, Podravanje, Osat, Sase, Osmače, Ljetkovik, Sućeska i Žutica, učenikeCentra Vladimir Nazor te učenike u socijalnoj potrebi OŠ "Umihana Čuvidina", OŠ "Hilmi ef. Šarić" Tarčin, OŠ "9.maj" Pazarić i OŠ Aleksa Šantić. Također smo obradovali djecu iz nekoliko porodica u Sarajevu, Konjicu I Mostaru.

Općini Goražde uručni su paketići za djecu koja su smještena u 4 kolektivana centra na području te općine.
Ovo je prvi projekt Udruženja “Mi” i baš zbog toga smo posebno ponosni što smo, za vrlo kratko vrijeme, uspjeli pronaći Brojne dobre ljude i istomišljenike kako bi ostvarili zamišljeno.

Zahvaljujemo prvenstveno, djeci i roditeljima koji su učestvovali u ovoj akciji, prosvjetnim radnicima te društveno odgovornim firmama (Natural Health, A2B Express delivery, United Vector, Amos graf i Skuter ) koje su nesebično pomogle u realizaciji ove humane akcije.

» Pogledajte galeriju